Coach Training CTI Home

OVERZICHT

WELKOM! JE BENT EEN UNIEK PAD INGESLAGEN OP WEG NAAR MERKBARE VERSCHILLEN IN JE TOEKOMSTIGE RELATIES.

DE FUNDAMENTALS CURSUS IS DE BASIS VOOR HET CO-ACTIVE COACHING CURRICULUM. HET IS OOK EEN OP ZICHZELF STAANDE CURSUS ALS JE COACHINGSVAARDIGHEDEN WIL LEREN MAAR NIET NOODZAKELIJKERWIJS EEN PROFESSIONEEL COACH WIL WORDEN. ER ZIJN GEEN TOELATINGSEISEN OM AAN DEZE CURSUS DEEL TE KUNNEN NEMEN.

LET OP: GEBRUIK VAN CTI INTELLECTUEEL EIGENDOM. CTI STUDENTEN MOGEN HET MATERIAAL DAT IN DEZE CURSUS AANGEREIKT WORDT, INCLUSIEF HET MATERIAAL OP CTI’S DIGITALE LEEROMGEVING, ALLEEN GEBRUIKEN VOOR HUN WERK MET HUN COACHEES. IEDER GEBRUIK VAN MATERIAAL DAT HET INTELLECTUEEL EIGENDOM VAN CTI IS, IS, BUITEN EEN-OP-EEN COACHING, NIET TOEGESTAAN ZONDER VOORAFGAANDE SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN CTI.

De Leeromgeving: Hoe te gebruiken

De Leeromgeving is ontworpen om hetgeen je in de cursus geleerd heb te ondersteunen en om je van instrumenten en informatiebronnen ten behoeve van je ontwikkeling als coach te voorzien.

Gebruik de links in de kolom aan de linkerzijde om door de Leeromgeving te navigeren. Klik hier om toegang te krijgen tot de voorbereiding en het huiswerk voor, tijdens en na de cursus.
Klik op Bronnen om toegang te krijgen tot meer detailinfo over de onderwerpen die in de cursus behandeld zijn, tot de sjablonen en de besproken instrumenten, alsmede tot een serie van zakelijke hulpmiddelen om je eigen coachingspraktijk op te bouwen.
Bijvoorbeeld, in het gedeelte ‘Onderwerpen’ onder ‘Werken met Coachees’, vind je aanwijzingen over hoe je met je coachees kunt werken. In het gedeelte ‘Instrumenten’ onder ‘Levenswiel’ vind je een versie van het Levenswiel die je kunt printen voor eigen gebruik. In het gedeelte ‘Zakelijke Hulpmiddelen’ vind je ‘Investeer in jezelf’ met informatie om je vaardigheden als coach te verdiepen.


Je Cursusleiders

Eén van de eerste dingen die je als deelnemer zal opvallen in de Co-Active® Coaching Fundamentals cursus is dat er twee cursusleiders zijn in plaats van één. Verder valt het mensen vaak op dat de manier van presenteren van de cursusleiders meer op een ‘samenwerkingsdans’ lijkt dan op twee aparte leiders die ieder hun eigen gedeelte presenteren.

Bij CTI geloven we dat ieder individu een unieke combinatie van kwaliteiten en talenten meebrengt, als coach en in hun leiderschap. Met het Co-Active® model streven we er niet naar om ’13 in een dozijn coaches’ te produceren. Ons doel is daarentegen om een flexibel model te bieden dat zowel een solide basisvisie biedt als de ruimte voor iedere deelnemer om zijn/haar eigen weg te vinden. In het co-leiderschap van je twee cursusleiders, zal je een levend voorbeeld zien van de ‘dans’ die we essentieel vinden om tot effectieve coaching te komen.

Al onze cursusleiders zijn Certified Professional Co-Active® Coaches (CPCCs) wat inhoudt dat ze allemaal het gehele opleidingsprogramma van CTI doorlopen hebben alsmede het 6-maands, intensieve Certificeringsprogramma. Velen zijn ook Professional Certified Coaches (PCCs) via de International Coach Federation of Master Certified Coaches (MCCs).

Resultaten

Het doel van deze cursus is om je te trainen en praktische ervaring te bieden op het gebied van de technieken en vaardigheden voor het coachingsvak, specifiek op het gebied van Co-Active® Coaching. Deze cursus is gericht op actieve deelname en ‘zelf doen’ en niet op het geven van een lezing. Je krijgt uitgebreide mogelijkheden om te coachen en feedback te ontvangen op je coaching.

Door deel te nemen aan deze cursus, zal je leren om:

·   De vier hoekstenen van het Co-Active® Coaching met je coachees te benutten.

·   Met je coachee te communiceren komend van de vijf contexten van Co-Active® Coaching.

·   Het Levenswiel te gebruiken met de coachees.

·   Het onderscheid te kennen tussen de drie niveaus van luisteren en dat ook toe passen bij je coachees en verder in het leven.